2011. június 25., szombat

Háború, forradalom, szociáldemokrácia Magyaror - Jelenlegi ára: 3 035 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Háború, forradalom, szociáldemokrácia MagyarországonA könyv listaára: 3700 Ft. Leírás:
A kötet az első világháború kitörésétől a Tanácsköztársaság kezdetéig kíséri nyomon a Magyarországi Szociáldemokrata Párt politikai tevékenységét és ezen a sajátos szemszögön keresztül tükrözi a történelmi Magyarország felbomlásának folyamatát. A kötet első fejezete az 1914-1916 közötti korszakot mutatja be. Azt az időszakot, amikor az általános háborús eufória közepette a szociáldemokraták sem gátolhatták meg Magyarország hadba lépését. Olvashatunk a panaszbizottságokról, s a párt nemzetközi kapcsolatkeresési próbálkozásairól is. A következő fejezet a háború fordulatának évét, 1917-et vizsgálja. Amikorra kiderült, hogy az MSZDP megkerülhetetlen politikai tényezővé vált, rohamosan nőtt a taglétszáma is. A háborúellenes és demokratikus tömegmozgalmak kapcsán számos elméleti-politikai kérdésről függetlenség, választójog, nemzeti- és nemzetiségi kérdés, föld, államforma, önálló hadsereg, külpolitika, szociális problémák fejtette ki álláspontját az MSZDP. A következő fejezet az 1918-as összeomlást vizsgálja, többek között a januári politikai tömegsztrájkot, a februári rendkívüli kongresszust és a választójogi vitát is. A negyedik-hatodik fejezet bemutatja az őszirózsás forradalom következtében felállt népköztársaság időszakát, amikor a koalíciós kormány szociáldemokrata miniszterei a demokratikus viszonyok, a köztársasági rendszer kiépítésén munkálkodtak. Akik határozottan felléptek az 1918 decemberében porondra lépő, párttá szerveződött kommunisták illuzórikus követeléseivel és módszereivel szemben is. A kötetet részletes irodalomjegyzék és névmutató zárja. ISBN: 978-963-9697-65-2A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 730 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 3 035 Ft

Az aukció vége: 2011-06-28 14:52
. Háború, forradalom, szociáldemokrácia Magyaror - Jelenlegi ára: 3 035 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése